Hoe een keuzeloze dag leidt tot het eten van heerlijke rode kool

Gepost door: Corry Gepost op: 14 januari 2011 | 0 Reacties

Tags:

Er zijn van die dagen waarop je maar niet tot keuzes kunt komen. Althans, ik heb daar zo nu en dan flink last van. Zo'n dag begint al na het opstaan. Zwarte blouse of paarse trui? Minirok of spijkerbroek? Muesli of beschuit? Ga ik vóór het werk nog tanken of toch maar later? Nog even langs bij S. of toch maar bellen vanavond? Wat komt er op tafel om te eten? Heb ik dat nog in huis of moet ik nog even de super in? Zo'n dag was het dus vandaag...

Ik had (al weer Smile) vrij vandaag, uitgezonderd een overleg met een collega vanmiddag. Dus bijna een hele dag, vele uren en nog meer minuten om te besteden aan datgene waar ik zin in had. Jongens wat een luxe! Wat zal ik eens gaan doen? Ik kwam er maar niet uit. Het lage kastje afbeitsen? De Griekse boekenlijst op internet bijwerken? Mijn moeder bellen? Eindelijk het concept voor de communicatie nieuwe stijl voor mijn organisatie, dat al zo lang in mijn hoofd rondzweeft, op papier zetten? De zolder verder opruimen? Een begin maken met een nieuw blogartikel over sociale media? Het fotoboek van de vorige Griekse vakantie afronden?

Het resultaat van al dit oeverloos getwijfel: de dag is in rook op gegaan. De minuten zijn verdampt, de uren dwarrelden naar de hemel, vandaag is al bijna gisteren. Wat heb ik gedaan? Geen idee maar het was allemaal zó voorbij. Wat ik mij nog kan herinneren is dat ik een kennis heb gespot op Twitter en gelachen heb om de grappige tweets, een leuk en nuttig overleg heb gehad met een communicatiecollega, boodschappen heb gedaan en vanavond rode kool heb gemaakt. Het was eenvoudigweg de eerste groente die ik tegenkwam bij de groenteboer dus de keuzestress was gering. Dat gecombineerd met het gehakt dat ik al uit de vriezer had gehaald leverde in elk geval een super relaxte avondmaaltijd op.

In mijn pc en op de boekenplank zijn te veel rode kool recepten te vinden, daar ben ik dus maar niet aan begonnen. Ik heb gewoon van alles wat lekker kan zijn in rode kool gecombineerd en het smaakte verrukkelijk! Voor de liefhebbers van rode kool het recept, voor 2 personen:

Rode kool met appel en rozijnen
1 el olijfolie - 1 kleine ui of grote sjalot, gesnipperd - 1 appel, geschild en in stukjes - 400 g rode kool, fijngesneden - sap van 1 mandarijn en ½ citroen - scheut rode wijn - 1 el rietsuiker - 1 laurierblaadje (liefst vers van de boom) - 1 flinke theelepel kaneel - ¼ theelepel kruidnagelpoeder - 50 g rozijnen.
Verwarm de olie in de pan en fruit de ui en appel enkele minuten. Schep de rode kool erdoor en schenk het fruitsap en de wijn erbij. Voeg de suiker, kaneel, kruidnagelpoeder, laurier en rozijnen toe en laat de rode kool met deksel op de pan op laag vuur in 30-40 min gaar stoven. Schep af en toe om. Verwijder tot slot de laurier.

Het was een heerlijk resultaat op een keuzeloze dag.  Ben wel blij dat ik niet uitgerekend vandaag had gepland om een nieuwe smartphone aan te schaffen. Dat had verkopers tot wanhoop gebracht en was gegarandeerd op niets uitgelopen!


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments