En... …wat eten we vandaag?

Gepost door: Corry Gepost op: 27 augustus 2009 | 2 Reacties

Tags: ,

Het zal wellicht niet verbazen voor een Griekenlandfan. Ik ben dol op ouzo... Zowel puur (gekoeld)  als met water en/of ijsblokjes (dit laatste is favoriet), mmmm ik lust er wel pap van. Ik heb dan ook allerlei recepten met ouzo, zoals bijvoorbeeld ouzokoekjes (kourabiedes), die de Grieken traditioneel met nieuwjaar eten. Maar vaak ook bij allerlei andere gelegenheden. Kan ook zonder drank hoor, maar is erg lekker mét!

Een ander smulrecept is een gerecht met lamsvlees en aubergine. Ik moet eerlijk toegeven, van oorsprong is het een Frans recept en wordt dan met Pernod gemaakt. Ik heb het wat 'vergriekst' en maak het dus met ouzo klaar. Héérlijk!!

Roergebakken lamsvlees met aubergine (en..ouzo!)

4 personen

3 el pijnboompitten - 2-3 el olijfolie - 400 g lamsbout zonder bot, in reepjes - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 tl rozemarijnnaaldjes - 1 tl tijmblaadjes - 1 grote aubergine, in halve plakken - 1 grote venkelknol, in dunne plakken - 2 el ouzo - 1-2 dl vleesbouillon (van tablet) - 2 el fijngesneden peterselie - zout, versgemalen peper.

Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin het vlees in 3-5 min rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de knoflook 1-2 min in het achtergebleven braadvet. Voeg rozemarijn, tijm, aubergine en venkel toe en bak alles circa 5 minuten mee. Schenk de ouzo en de bouillon (begin met 1 dl; voeg zo nodig meer toe) erbij en laat de groenten nog 4-5 min stoven. Voeg het vlees weer toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de peterselie en de pijnboompitten erover. Serveer het gerecht met pasta.

Bereiding 25 minuten.

Kijk voor meer recepten eens op de receptenpagina!

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Wow, dat klinkt ook lekker!! Ga ik uitproberen. Citroenlimonade zelf maken kan met spa en citroensap (goed vermengd). Kreeg het een keer ergens onderweg tijdens een wandeling, heerlijk als het warm is.

    Posted by Corry, 03/08/2011 5:18pm (9 years ago)

  • Kreeg in Agios Nikolaos op de Peloponnesos een drankje aangeboden, ouzo vermengd met citroenlimonade (waarschijnlijk zelfgemaakt). Zachte citroensmaak en dan dat vleugje ouzo.............Hemels lekker!!

    Posted by Lieneke, 01/08/2011 11:12am (9 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments