Een fantastisch gerecht: Sofrito, oftewel kalfsschnitzels van Korfoe

Gepost door: Corry Gepost op: 24 juni 2012 | 2 Reacties

Tags: ,

Ik ben dol op eten. Op lekker en gezond (en oké, soms iets minder gezond) eten wel te verstaan. Elke dag weer verheug ik me er op 's avonds iets lekkers te koken. Meestal smaakt het prima en heel soms is het iets waarvan ik denk 'dat zou ik wel elke dag willen eten!' Sofrito is zo'n gerecht. Ik maakte het gisteren voor het eerst en meteen een wow-moment! Jammie, jammie, jammie.

Op het eiland Korfoe (Kerkyra) horen kalfsschnitzels bij een feestmaal. Dit gerecht stamt uit het Venetiaanse verleden en smaakt heerlijk met aardappelpuree of gekookte nieuwe aardappeltjes en een salade of groene groente. Voor de liefhebbers van mals vlees met een heerlijke jus hieronder het recept:

Voor 4 personen: 675 g kalfsschnitzels - 40 g bloem - 6 el olijfolie (extra vierge) - 1 uitje, in dunne ringen gesneden - 3 teentjes knoflook, gehakt - 3 à 4 blaadjes verse salie, fijngehakt - 1,75 dl witte wijn - sap van ½ citroen - 4,5 runder/kippen/kruidenbouillon - 2 el fijngehakte verse gladde peterselie - zout en versgemalen zwarte peper.

1. Bestrooi de schnitzels met wat zout en peper en haal ze door de bloem.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de schnitzels aan weerskanten lichtbruin, haal ze uit de pan en leg ze even apart.
3. Fruit de uiringen glazig in de olie die in de pan is achtergebleven (doe eventueel nog een klein beetje olie erbij). Roer de stukjes knoflook en de salie erdoor. Wacht tot het mengsel naar knoflook begint te geuren en schenk er dan de wijn en het citroensap bij. Draai het vuur hoog en breng het mengsel aan de kook; roer voortdurend met een spatel de aanzetsels los van de bodem.
4. Doe het vlees weer in de pan, voeg de bouillon toe en wentel het vlees in de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de gehakte peterselie erover.
5. Breng het vocht aan de kook. Draai het vuur lager en leg een deksel op de pan. Stoof het vlees gaar in 45-50 minuten. Dien de schnitzels meteen op, met de saus.

kalfsschnitzel


 

 

Plaats je reactie

Comments

  • Altijd lekker en inderdaad typisch Corfiotisch! Van de week zat een griekse man van het vasteland in het kafeneio en vroeg wat er die avond in de pan zat: Sofrito... wat is dat.....?

    Posted by Erwin in 't Veld, 04/03/2014 5:25pm (6 years ago)

  • Wij hebben het maandag gegeten. Was echt super lekker.
    Met kaas ravioli en roerbakgroenten erbij.

    Posted by Sylvia, 05/07/2012 9:56pm (8 years ago)

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments