Communicatie op locatie

Gepost door: Corry Gepost op: 12 mei 2013 | 0 Reacties

Tags: ,

Terwijl ik dit schrijf kijk ik uit op een eindeloos blauwe zee met wat verdwaalde eilanden aan de horizon. De boottocht van Italië naar Griekenland zit er bijna op en ik verheug me op een paar weken rondtoeren in dit prachtige land. Met onze eigen auto en dus alle vrijheid om waar dan ook naar toe te gaan en te blijven zolang het ergens leuk is. Zelf rijden in Griekenland is een avontuur en niet alleen vanwege het meer dan roekeloze rijgedrag van de gemiddelde Griek (Griekenland hoort bij de landen met een zeer hoog aantal verkeersslachtoffers, drie maal zo hoog als in Nederland). Ook en misschien vooral vanwege de volstrekte willekeur van snelheidsaanduidingen, waarschuwingen voor gevaarlijke situaties en de vele overvolle borden van de Griekse ANWB, waar je eigenlijk even stil moet blijven staan om te kunnen zien welke kant je op moet.

Tel daarbij op de vele kleine en grote kleurrijke, in alle vormen en met allerlei lettertypes beschilderde privé-borden van hotels, restaurants, disco's, stranden, fitnesscentra, enzovoort en je snapt dat het niet eenvoudig is om snel de goede richting te kiezen. Waardoor tal van auto's her en der stil staan, omdraaien of in z'n achteruit alsnog de goede weg proberen in te slaan. Hoe vaak ik wel al niet verzucht heb dat meer eenduidigheid in bewegwijzering en stringentere regelgeving vanuit de lokale overheden toch wel gewenst is weet ik al niet meer. Feit is dat in al die jaren dat ik nu min of meer regelmatig een tijdje in Griekenland rond rij er nog steeds niets veranderd is.

borden

Het is niet alleen zo langs de autowegen, ook in stadskernen, wandelgebieden en uitgaanscentra schreeuwen de vele en diverse soorten borden je tegemoet. Deze bordendiarree zorgt ervoor dat alle informatie in elkaar overgaat en je natuurlijke 'spamfilter' overuren maakt. Terwijl we in hectische situaties behoefte hebben aan rust en overzicht bewerkstelligt deze overdaad aan informatie juist het tegenovergestelde. Je overziet het niet en denkt 'laat maar gaan ik vind wel wat'. Een lesje communicatie op locatie gecombineerd met iets meer regelgeving zou best aardig zijn.

borden

 


 

 

Plaats je reactie

Comments

No one has commented on this page yet.

RSS feed for comments on this page | RSS feed for all comments